Neuvontapuhelin.png0600 199 33
Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin
(1 € + ppm/min)

Artikkelikirjastostamme löydät satoja asiantuntijoiden laatimia artikkeleja useista eri aihealueesta

Mitä voi tehdä, jos talossa asuu häiritsevä naapuri?

Julkaistu 2.1.2011

Yleensä taloyhtiön järjestyssäännöistä löytyy tarkemmat tiedot häiritsevän käytöksen rajoista. Järjestyssäännöissä kerrotaan, mitä taloyhtiössä saa ja mitä ei saa tehdä. Vaikkakin yleensä melua aiheuttavaa toimintaa ei saa tapahtua yöaikaan, myös päiväsaikaan tapahtuva voimakas melu voi aiheuttaa häiriötä naapureille ja olla siten kiellettyä.

Jos naapuri käyttäytyy häiritsevästi, kannattaa asiasta luonnollisesti ensin mainita hänelle ja pyytää häntä lopettamaan häiritsevä käytös. Jos häiritsevä käytös jatkuu, kannattaa ottaa yhteyttä vuokranantajaan, isännöitsijään tai vaikkapa taloyhtiön hallituksen jäseneen. Kannattaa myös ottaa ylös tarkempia tietoja häiritsevästä käyttäytymisestä, esimerkiksi kellonaikoja. Myös muilta naapureilta kannattaa kysellä asiasta.

Häiritsevälle naapurille voidaan antaa kirjallinen varoitus. Jos häiritsevä käytös varoituksen antamisen jälkeen jatkuu, naapurin vuokrasopimus voidaan purkaa tai hänen asuntonsa voidaan ottaa yhtiön haltuun. Lisäksi hänelle voidaan hakea häätöä.