Neuvontapuhelin.png0600 199 33
Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin
(1 € + ppm/min)

Artikkelikirjastostamme löydät satoja asiantuntijoiden laatimia artikkeleja useista eri aihealueesta

Sukupolvenvaihdoksessa perintöveroon tehtävän huojennuksen vaatiminen

Julkaistu 23.1.2012

Asianajaja Antti Kejo, Kajaani, Asianajotoimisto Antti Kejo Ky, aatsto@anttikejo.fi

Kun kuolinpesän osakas, testamentilla jonkin tietyn omaisuuden osan perinyt tai eloonjäänyt puoliso on verotoimistolta hakenut ennakkoratkaisua koskien maksettavaa perintöveroa noudatetaan kyseistä ennakkoratkaisua, mikäli verovelvollinen tätä vaatii. Ennakkoratkaisua ei siis oteta huomioon, jos velvollinen ei tätä vaadi. Silloin kun ennakkoratkaisun hakemuksessa on kysytty, että soveltuuko perintöveron huojennus kyseisessä tilanteessa, on verovirasto ilmoittanut mahdollisesta soveltuvuudesta.

Sukupolvenvaihdoksessa myönnettävän verohuojennuksen saamiseksi on verovelvollisen nimenomaisesti vaadittava huojennussäännöksen soveltamista verotoimistolta. Perintöveron huojentamista on ehdottomasti vaadittava verotoimistolta, ennen kuin tämä on toimittanut veroa eli tehnyt päätöstä verotuksesta. Vaatimus on syytä tehdä kirjallisena.

Verovelvollinen voi vaatia perintöveron huojentamista vain ja ainoastaan omasta puolestaan.

Lisää tietoa perintöveroon liittyvän ennakkoratkaisun hakemisesta löytyy Opuslexin artikkelikirjaston artikkelista ” Perintöveroon sukupolvenvaihdoksessa tehtävä huojennus – ennakkoratkaisun hakeminen verovirastolta”.

Lähimmän sinua palvelevan OpusLex -toimiston yhteystiedot löydät täältä.