Neuvontapuhelin.png0600 199 33
Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin
(1 € + ppm/min)

Vierailevat asiantuntija kirjoittavat ajankohtaisista aiheista

9.4.2018

Asunnon omistaminen – riskipeliä

Asunnon omistaminen on useimmille taloudellisesti selvästi merkittävin sijoitus. Olipa asunto uusi tai vanha, sen omistamiseen, luovuttamiseen ja hankkimiseen liittyy aina riskejä. Riskit olisi syytä ainakin jollakin tapaa selvittää ja tiedostaa, jotta ne eivät mahdollisesti realisoituessaan aiheuttaisi sellaisia seurauksia joita ei pysty kohtuudella kantamaan.

2.2.2018

Harmittavaa häirintää

Aika ajoin näyttää siltä, että Suomessa kaikki pitää hypettää. Ja tokihan Suomi on niin pieni maa, ettei tänne mahdu kuin yksi hype kerrallansa. Joku aika sitten tunteita nostatti vähähiilihydraattinen ruokavalio, eli tutummin ilmaistuna hiilarit. Sen jälkeen tuli hyönteisten syönnistä hyggeä. Ja nyt meillä on sitten MeToo, Pitäähän sitä jokaisella itseään kunnioittavalla naisella olla oma MeToo casensa. Ja joskus miehelläkin.

5.12.2016

Yrityksen jatkajan valinta kuoleman jälkeen

Testamentti on yksi merkittävimmistä yrittäjän elämän aikana tehtävistä oikeustoimista. Yrittäjän testamentilla on usein kaksi keskeistä tehtävää, toisaalta turvata jäljelle jäävän puolison toimeentulo ja rauhoittaa lesken elämänpiiri, toisaalta myös päättää siitä mitä yrittäjän liiketoiminnalle yrittäjän poismenon jälkeen tehdään. Tyypillisesti yrittäjä hakee lapsistaan tai läheisistään jatkajaa.

3.10.2016

Identtiteettirosvous

Identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet melkoista vauhtia viimeisten vuosien aikana. Henkilöllisyyttäsi saatetaan monin tavoin käyttää väärin.

12.8.2016

Elämää pykäläviidakossa

Kun kerran kiinteistönvälittäjistä, lääkäreistä, poliiseista, tullista ja huutokauppiaista on tehty jos jonkinlaista tositelevisio-ohjelmaa, niin eikö olisikin jo korkea aika valaista ihmisille asianajajien ihmeellistä arkea?