Blogi

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Blogi - 2022

Yrittäjän testamentti

Miksi yrittäjän kannattaa tehdä testamentti? Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:n perintöoikeuteen erikoistunut asianajaja Pirjo Mäkelän antaa vinkit tässä blogissa!

Lue blogi

Blogi - 2021

Kirjanpitäjä rikosprosessissa

Poliisilta tuleva kutsukirje kuulusteluun voi järkyttää ja herättää useita ajatuksia? Mitä minä olen tehnyt? Tämän täytyy olla väärinkäsitys, vai täytyykö?

Lue blogi

Blogi - 2018

Asunnon omistaminen – riskipeliä

Asunnon omistaminen on useimmille taloudellisesti selvästi merkittävin sijoitus. Olipa asunto uusi tai vanha, sen omistamiseen, luovuttamiseen ja hankkimiseen liittyy aina riskejä.

Lue blogi

Blogi - 2016

Identtiteettirosvous

Identiteettivarkaudet ovat lisääntyneet melkoista vauhtia viimeisten vuosien aikana. Henkilöllisyyttäsi saatetaan monin tavoin käyttää väärin.

Lue blogi

Blogi - 2016

Elämää pykäläviidakossa

Kun kerran kiinteistönvälittäjistä, lääkäreistä, poliiseista, tullista ja huutokauppiaista on tehty jos jonkinlaista tositelevisio-ohjelmaa, niin eikö olisikin jo korkea aika valaista ihmisille asianajajien ihmeellistä arkea?

Lue blogi

Blogi - 2016

Kesälomat lähestyvät ja lomaraha herättää kysymyksiä

Useimmilla meistä on ansaittuna täydet lomapäivät nyt lomakauden lähestyessä. Täydet lomapäivät tarkoittanevat lähtökohtaisesti 30 lomapäivää.

Lue blogi

Blogi - 2016

Yrityksen jatkajan valinta kuoleman jälkeen

Testamentti on yksi merkittävimmistä yrittäjän elämän aikana tehtävistä oikeustoimista. Yrittäjän testamentilla on usein kaksi keskeistä tehtävää, toisaalta turvata jäljelle jäävän puolison toimeentulo ja rauhoittaa lesken elämänpiiri, toisaalta myös päättää siitä mitä yrittäjän liiketoiminnalle yrittäjän poismenon jälkeen tehdään.

Lue blogi

Blogi - 2016

Ihmiset eivät ole toisilleen susia – vaan simpansseja!

Vuosittaiset asianajajapäivät järjestettiin Helsingissä Kalastajatorpalla. Tänä vuonna asianajajapäivään osallistui yli 1500 oikeudenhoidon ammattilaista, mikä on tähänastinen ennätys. Osallistuin asianajajapäivään kolmannen kerran.

Lue blogi

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.