Yhteishuollossa ydinajatuksena on huoltajien yhteinen päätöksenteko lapsen elämään merkittävästi vaikuttavissa seikoissa. Tuomioistuimen päätöksellä voidaan yhteishuoltoa kuitenkin rajoittaa siirtymättä varsinaisesti yksinhuoltoon.
Lue artikkeliTupakkalaki on uudistunut vuoden 2010 marraskuussa ja uuden lain tavoitteeksi on asetettu tupakkatuotteiden käytön lopettaminen Suomessa.
Lue artikkeliYleinen käsitys on, että avioeron tapahtuessa puolisoitten omaisuus jaetaan tasan, ellei avioehtosopimuksella ole avio-oikeutta suljettu pois tai sitä rajoitettu. Onko käsitys oikea?
Lue artikkeliAvio- ja avoliitossa asiat hoidetaan usein niin, että elämiskuluja jaetaan ja toinen saattaa esimerkiksi vastata laskujen maksamisesta toisen huolehtiessa muista elämiskuluista, jolloin laskut saatetaan maksaa ainoastaan toisen puolison tililtä.
Lue artikkeliKunta osoittaa oppivelvollisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa opetusta annetaan sellaisella oppilaan omalla kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään.
Lue artikkeliEräänä yksityishenkilön velkajärjestelystä annetun lain keskeisimpänä tarkoituksena on velkajärjestelyä hakevan omistusasunnon säilyttäminen sekä siihen liittyvä velkojen järjestely. Velkajärjestelyä hakeva pystyy velkajärjestelyssä säilyttämään asunnon kuitenkin vain tietyin edellytyksin.
Lue artikkeliAvioliitossa vallitsee omaisuuden erillisyyden periaate eli kumpikin puoliso omistaa yksin oman omaisuutensa. Kummallakin puolisolla on kuitenkin ns. avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen.
Lue artikkeliOikeusturvavakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt yleensä kotivakuutuksen yhteydessä. Oikeusturvavakuutusten ehdot vaihtelevat huomattavasti riippuen vakuutusyhtiöstä.
Lue artikkeliAvioeron jälkeen puolisot ovat luonnollisesti lähtökohtaisesti velvollisia elättämään itse itsensä. Poikkeuksellisesti voi tulla kuitenkin kyseeseen, että puoliso on velvollinen elatuksen maksamiseen toiselle puolisolle avioeron jälkeen.
Lue artikkeliAvioliiton solmimisen myötä puolisoiden tulee päättää, mitä sukunimeä he jatkossa käyttävät. Vaikka edelleenkin on varsin yleistä, että aviopuolisoista nainen ottaa sukunimekseen miehensä sukunimen, on puolisoiden sukunimeksi muitakin vaihtoehtoja.
Lue artikkeli